Sign In

Verifierad

Kontakta hemmet direkt

    Önskad kontaktmetod

    Verksamheter:

    Väddö stödboende
    Älmsta stödboende
    Husinge stödboende

    Verksametsidé:

    Vi tar emot kvinnor som är i behov av ett tillfälligt boende med stöd på grund av psykisk ohälsa, missbruk eller missförhållanden, i dagligt tal samsjuklighet. Vi har ett salutogent förhållningssätt där våra tre ledord är begrilplighet, hanterbarhet samt meningsfullhet.

    Målgrupp:
    Kvinnor över 21 år med psykisk ohälsa, missbruk eller samsjukliget som behöver psykosocialt stöd.

    Boendeform:
    Fastigheten är belägen på Väddö i Stockholms län, med en lantlig och naturskönmiljö med skog och gårdar runt omkring. I närheten av boendet finns det bland annat sjöar, fina promenadsspår och en alpackagård.

    Vi är ett kollektivt boende med många rum i huvudbyggnaden, vi har även två andra litet mindre fastigheter som är belagda med flera rum på vår gård. I vissa hus är även husdjur välkomna. I huvudbyggnaden har vi gemensamt kök, matsal, vardagsrum, tvättstuga och gym.

    Vi har även några mindre stugor i anslutning till huvudbyggnaden för kvinnor som önskar bo mer enskilt.

    I alla våra fastigheter arbetar vi för en så hemlik mijö som möjligt, detta gäller även vårt stora grönområde med bland annat planteringsmöjligheter, hundgård och grillplats.

    Vi har också en byggnad på området som kallas ”Ladan,” en rogivande plats där det finns utrymme för bland annat yoga, mindfulness och gruppsamtal.

    Det finns goda kommunikationsmöjligheter med bussanslutning i närheten av boendet. Vi brukar även åka på gemensamma eller individuella handlingsresor till både Älmsta och Norrtälje.

    Om oss:
    Vi är en framåtsträvande personalgrupp där alla arbetar för att individen ska leva under goda levandsförhållanden oavsett bakgrund och livserfarenheter. Vi arbetar med att stärka individen och erbjuda verktyg till att hantera sin framtida livssituation.

    Vår teori är att om en förändring ska komma till stånd behöver vi möta individen på den nivå den befinner sig i, vi arbetar för ESL (Ett självständigt liv)

    Vi erbjuder individuellt anpassade stödsamtal en gånger i veckan, som kan ökas vid behov.
    Vi erbjuder även gruppsamtal med inriktning stöd, utbildning och handledning.

    Vi arbetar med kontaktmannaskap som ansvarar för att genomförandeplanen ombesörjs.

    Vi arbetar med att stödja den boende i Vardagliga sysslor

    -Etablera vårdkontakt
    -Söka bostad
    -Sysselsättning så som studier, arbetsträning eller arbete
    -Återfå kontakt med anhöriga, vi har möjlighet att stötta föräldrar i barnkontakt
    -Motivera till ett nyktert och drogfrittliv

    Personal:
    Verksamheten består av en verksamhetschef, föreståndare som är sjuksköterska med inriktning psykiatri, behandlingspersonal.

    Personalgruppen har en gedigen erfarenhet och är utbildade i bland annat MI, familj/gruppsykoterapi, missbruk och återfallsprevention, övergreppsproblematik, bemötande i konfliktsituation,  kriminalvårdens påverkansprogram, Steg 1 terapeuter med psykodynamisk och KBT/ACT inrikting. Alla är erfarna inom detta område och är grundutbildade som skötare.

    Vi kräver belastningsregister på alla anställda, dessa uppdateras 1 gång per år och vid nyanställningar.

    All personal jobbar alltid enligt tystnadsplikt som skrivs på redan innan anställning.

    All personal kommer fortlöpande få utbildningar genom bland annat NCK och KUI.

    Personal erhåller kontinuerlig extern handledning som ytterligare led i våran kvalitetsgranskning.

    Interna möten, APT, sker minst 1 gång per månad

    Vi arbetar för ständig utveckling i verksamheten och använder oss utav SSILs kvalitetsgranskning, boendens egna upplevelser samt extern handling för ela personalgruppen.