Sign In

Verifierad

Kontakta hemmet direkt

    Önskad kontaktmetod

    Vi hjälper barn och föräldrar

    aMHigo utredningshem med HVB-tillstånd, erbjuder utredningar för föräldrar och barn 0-6 år. Vår verksamhet bygger på ett miljöterapeutiskt förhållningssätt, där utredning och återföring utgår från förmåga och utvecklingspotential avseende anknytning mellan barn och föräldrar. Målgruppen är familjer bestående av föräldrar och barn som kommer till våra lokaler för att utredas kring sin föräldraförmåga och sitt barns behov.

    Vi är en mindre verksamhet och har plats för 2 familjer eller en familj med äldre medföljande barn, med som max 6 personer placerade samtidigt. Verksamheten är belägen i centrala Boden med närhet till både stadsmiljö och naturområde.

    Barnets behov i centrum
    Utredningsarbetet utgår från ett helhetsperspektiv kring familjen med barnets behov i centrum, BBIC och signs of safety. Våra utredningar syftar till att besvara de frågeställningar som placerande socialtjänst har formulerat i sitt uppdrag till aMHigo. För varje familj upprättas en genomförandeplan som beskriver hur utredningsarbetet kommer att fortlöpa under placeringstiden.

    Utredningstiden kan variera men är i regel cirka 8 veckor med eventuell förlängning, utifrån uppdragets omfattning.

    Video