Sign In

Verifierad

Safe Care

Safe-Care är ett skyddat boende inriktat på våld i nära relation, våld på grund av nära relation, dvs våld relaterat till kriminalitet och organiserad brottslighet, samt kollektivt våld, dvs hedersrelaterat våld. Vi vänder oss till personer över 18 år som drabbats av våld samt deras medföljande barn och husdjur.

Safe-Care har funnits sedan 2016 och haft ett stort antal placeringar från hela landet och vi är specialiserade på placeringar med hög säkerhetsrisk. Vi tar emot placeringar endast från myndigheter såsom socialtjänsten, polisen eller migrationsverket.

För att hantera de ofta mycket komplexa och säkerhetsmässigt utmanande placeringarna har Safe-Care utvecklat en egen insatsmodell, baserade på evidensbaserade metoder, för att på bästa sätt möta de behov som de våldsutsatta har.

Vår erfarenhet har visat att genom att följa en strukturerad modell lyckas vi i stor utsträckning hjälpa våldsutsatt personer till ett mer funktionellt vardagsliv med mindre risk för återfall i våldsutsatthet och med större mål, mening samt egenmakt.

Modellen utgår ifrån ett behovsstyrt tankesätt, strukturerade och/eller situationsanpassade bedömningar görs initialt för att identifiera risk- och skyddsfaktorer, sedan att identifiera behov gällande hälsa, identitet, ekonomi och eventuella rättsprocesser. Vi har upparbetade samarbeten med erfarna advokater och har erfarenhet av många hundra rättsprocesser kring, vårdnad, boende, umgänge, våld, skilsmässor etc.

Vi var det första skyddade boende som såg vikten av at ta emot medföljade djur på ett strukturerat och professionellt sätt, då vi sett den ökande tendensen att använda sig av djur som påtryckningsfaktorer, samt djurens förmåga att positivt bidra till en läkningsprocess.

Vi har tillsammans mer än 40 års erfarenhet av arbete och forskning kring våld och våldsutsatthet, två disputerade forskare, samt legitimerad psykolog som ex i vårt team. Vi uppdaterar oss löpande i hot och riskbedömning PATRIARK, Freda, Sara och Check-10.

Vi tar emot privata uppdrag, om de inte inkluderar placering, dvs hjälp och stöd i komplicerade vårdnadstvister, rådgivning kring hot och riskbedömningar, etc.

Vi erbjuder även handledning, utbildning och föreläsningar kring våra specialområden.

Tveka inte att kontakta oss för mer information!