Sign In

Verifierad

Kontakta hemmet direkt

    Önskad kontaktmetod

    Vi tar emot vuxna som är i behov av placering i ett familjehem, det kan vara att man behöver en ny start i livet efter ett långvarigt missbruk, fängelsestraff eller ett boende på någon institution. Genom att ha ett boende i familjehem kan man i lugn och ro landa i sitt mående samt upprätta en framtidsplanering kring de målen som man anser är nödvändiga för att lyckas stå på egna ben i framtiden.

    Det är viktigt att få den gemenskapen som behövs för att känna trygghet, många av våra familjehem har lägenheter/stugor på gården eller i anslutning till dem och där finns möjligheten att bo ifall man inte vill bo inne hos familjehemmet.

    Målet är alltid att våra placerade ska må bra i den familjegemenskap som ett boende i familjehem innebär. Att man ska kunna leva drogfritt, om det är det som har varit problemet, att man ska ha en meningsfull sysselsättning på dagarna och komma in i en normal dygnsrytm. Man får varje dag träna på de vardagliga rutiner som ett ”normalt” liv innebär. I allt detta finns vi med och stöttar och handleder våra familjehem som utför det dagliga arbetet med den placerade.

    Det finns möjlighet att få en sysselsättning på familjehemmet, familjehemmen vi samarbetar med har flera olika möjligheter till olika sysselsättningar som till exempel lantbruk, hästar, hundkennel, skogsbruk, städfirma, restaurang, trädgårdsskötsel, hantverk, loppis med mera. Det finns även möjlighet till att studera om man önskar det i stället, som till exempel Komvux, studiecirkel, folkhögskola eller annat.

    Våra familjehem har olika intressen och på fritiden finns det möjlighet att delta i olika aktiviteter tillsammans med familjehemmet som till exempel båtar, motorcykel, bilar, fiske, jakt. Det finns även möjlighet att delta i olika sporter så som boxning, kampsport, fotboll, gym, yoga, simning med mera. Under den tid man som vuxen bor i något av våra familjehem hjälper vi gärna till med ansökan om eventuell skuldsanering, lämplighetsintyg, körkort, olika myndighetskontakter och att göra upp avbetalningsplaner med inkassobolagen om sådana skulder finns.

    Vi har familjehem runt om i hela Sverige.