Sign In

Verifierad

Kontakta hemmet direkt

    Önskad kontaktmetod

    Ett HVB i en lugn och trevlig småstad

    aMHigo Ungdom är ett litet HVB som vänder sig till ungdomar med missbruksproblematik från 13 till och med 18 år. Ungdomarna kan utöver missbruk även ha en psykosocial problematik, ha kriminell bakgrund och ofta hamna i konflikter med människor i sin omgivning samt ha en hög skolfrånvaro på grund av bland annat konfliktsökande beteende och utåtagerande. Vi har möjlighet att ta emot fyra ungdomar. aMHigo Ungdom kan med fördel även nyttjas vid LVU och som utsluss från SiS.

    Vi utgår från den enskilda ungdomens behov

    På aMHigo Ungdom arbetar vi utifrån en metodik och ett förhållningssätt som bygger på delaktighet, transparens och mätbarhet. Vi har valt att ha enbart fyra platser för att kunna uppnå en högre grad av individuell behandling samt kunna ge en ökad känsla av trygghet. Vi vill ge klienterna de bästa förutsättningarna genom att efterlikna en hemmamiljö med bra struktur i en trygg miljö. Vi utgår från den enskilda ungdomens behov där ungdomen, vårdnadshavare och uppdragsgivare är delaktiga i hela processen. Vid behov kan vi klargöra ungdomens behov ytterligare genom exempelvis ADDIS-ung eller ADAD.

    HVB Ungdom – DBT

    Vi erbjuder DBT-behandling med färdighetsträning. Målet med en DBT-behandling är att stödja klienten att skapa en meningsfull tillvaro och ge klienten hjälp att sluta med problembeteenden så som missbruk och självskadebeteende. Detta för att kunna börja leva livet med de glädjeämnen och sorger som det innebär att vara människa.

    Video